Vaak gestelde vragen, en hun antwoorden.

*

Waarom is plukken duurder?

Het plukken van honden is een zware lichamelijke handeling.

De vacht wordt er met de hand uitgetrokken, zodra deze rijp is.

*

Mijn hond is loops, kan die nou niet getrimd worden?

De reden waarom de meeste trimsalons geen loopse teven willen is omdat andere honden hier heftig op kunnen reageren, aangezien ik bij u thuis kom en daar geen vreemde honden aanwezig zijn, kan ik uw hond gewoon trimmen.

*

Kan ik meteen een nieuwe afspraak maken?

U kunt meteen een nieuwe afspraak maken als ik uw hond heb getrimd, dit is erg makkelijk om lang wachten te voorkomen, de meeste rassen worden iedere 3 maanden getrimd.

*

Hoe snel kan ik een afspraak maken?

Zodra u mij belt, kijk ik in mijn agenda voor een eerstvolgende plaats, gemiddeld is er een maand wachttijd. Ik adviseer altijd om een afspraak te maken als de hond net getrimd is.

*

Hoeveel kost het?

Verder op de site is een prijslijst geplaatst, dit is een indicatieprijs. De prijs is altijd afhankelijk van de vacht van de hond. een hond met een enorme volle vacht kan duurder uitvallen.

*

Waarom moet ik mijn hond zelf wassen?

Bij trimsalons waar u uw hond wegbrengt, staat een bad op verhoging, dit is minder belastend voor de trimmer. De meeste mensen thuis hebben geen bad of alleen een laag bad. Hierdoor is dit erg belastend voor de rug, zeker als dit elke dag terug komt. De hond hoeft niet per se gewassen te worden, tenzij hij erg vuil is door zand e.d.

Het resultaat is wel mooier als de hond pas gewassen is.

honden die geplukt moeten worden mogen een week voor de behandeling niet gewassen worden, dit maakt de vacht zacht en is het pijnlijker voor de hond, ook na het plukken is wassen niet aan te raden in de eerste week, aangezien dit erge jeuk kan veroorzaken op de huid

*

Waarom kan ik alleen met een kleine hond terecht?

Mijn salon is mobiel, dus dat betekend dat ik geen grote tafel mee kan nemen, met als gevolg dat grote honden simpelweg niet passen op mijn tafel. ook is het lastig om een grote hond in bedwang te houden als hij het eng vind, hiervoor moet er aan de tafel een stevige beugel bevestigt zijn die de hond met een band op zijn plaats houdt.

*

Hoe lang duurt een behandeling?

Het is altijd lastig om van te voren te bepalen hoe lang een behandeling duurt. Ter indicatie, een Maltezer die niet tegenstribbelt en helemaal geknipt wordt, duurt ongeveer drie kwartier tot een uur, tot hij helemaal afgewerkt is

*

Worden de nagels ook geknipt?

De nagels worden altijd geknipt, mits het nodig is. Let op door de nagels te knippen, worden ze niet minder scherp!

*

Worden de anaalklieren ook gedaan?

De anaalklieren worden niet standaard gedaan. alleen als de hond vaak sleetje rijdt of jeuk aan de bips heeft, zal ik deze na overleg behandelen.

*

Mijn hond moet een muilkorf om bij de andere salon, doe je ook honden die bijten?

Veel honden bijten of grommen tijdens een behandeling als ze bang zijn. In een vreemde omgeving is dit eerder het geval dan thuis. Mocht het echt nodig zijn dan heb ik altijd muilbanden bij.

*

Groomers@home