Over mij

Natuurlijk wilt u weten wie u in huis haalt. Daarom zal ik hier een stukje over mijzelf schrijven.

Uiteraard hou ik van dieren maar omdat ik weinig thuis ben, heb ik katten. Een broer met 2 zussen, Banderas, Fiona en Prullie. Het zijn huis, tuin en keukenkatten en kwamen bij mij thuis toen ze net hun oogjes open hadden. Iemand had een nestje gevonden en kon de moeder niet vinden. Zo kwamen ze bij mij thuis en ik heb ze verder grootgebracht met flesjes melk en veel geduld.

Mijn liefde voor dieren begon al heel vroeg. Op 4-jarige leeftijd begon ik met paardrijden waar ik 18 jaar veel plezier aan beleefd heb. Mijn ouders vonden die dierenmanie maar niks. Ik mocht alleen 2 muizen als huisdier hebben. Mijn zus had hetzelfde virus en is nu Tierpraktiker in Duitsland (soort van dierenartsassistent/homeopaat) en kunstenares voor dierportretten.

Omdat mijn honger naar dieren en hun verzorging niet te stillen was, ben ik naar de Princentuin College in Breda gegaan. Na 4 jaar op deze school was het tijd voor een vervolgopleiding, dat werd MBO Groenhorstcollege te Barneveld. Dit is de hoogstaangeschreven MBO opleiding in Nederland. Na lotingen en zware toelatingstests werd ik daar aangenomen en moest ik als 16-jarige op kamers. Hier heb ik onder andere de papieren art. 12 medewerker, Honden en katten-besluit en zelfstandig beroepsbeoefenaar gehaald. Na deze opleiding was ik nog niet uitgeleerd en besloot de opleiding Hondentrimmen te gaan volgen. De opzet van deze opleiding was dat het naast een parttime baan te volgen was. Dus moest ik op zoek naar een leuk baantje. Dat vond ik bij Dierenshop ‘t Tibetaantje. Hier heb ik ruim 10 jaar met veel plezier gewerkt. Nadat de opleiding afgerond was had ik tijd over, dus ging ik hobbymatig door met trimmen. De honden van familie en vrienden liepen er allemaal weer netjes bij en van het een komt het ander. Ik kreeg het steeds drukker en besloot om officieel een trimsalon te openen. Helaas niet bij mij thuis omdat dit niet kon, dus besloot ik verder te gaan zoals ik gewend was. Bij de mensen thuis. Van de dierenwinkel uit had ik de mogelijkheid om verschillende voedingscertificaten te halen en ik had zelfs de mogelijkheid om met een geleende pup een puppycursus te volgen, om mensen beter te kunnen adviseren hoe ze met hun pup om moesten gaan.

Naast mijn dierenhobby vind ik het ook heel erg leuk om te Ballroomdansen, dit doe ik sinds 2006 samen met mijn man. We doen dit nu op wedstrijdniveau. Op dit moment zitten we in de een-a-hoogste klasse van Nederland en gaan regelmatig naar het buitenland om daar wedstrijden te dansen.

Ik ben in augustus 2010 getrouwd en we zijn op huwelijkreis naar Bali, Indonesie geweest. Wat echt een prachtervaring is geweest.

Sinds 2012 heb ik er ook een nieuwe hobby bij, namelijk het prepareren van dieren, sinds 2013 ben ik zelfs erkend Preparateur. Dit houdt in dat ik ook wilde dieren mag prepareren onder speciale voorwaarden van de flora en faunawet. later hierover meer.

In 2015 ben ik gestart met de kattentrimopleiding en op 9 oktober het diploma behaald met de hoogste punten van de klas.

Ook volg ik regelmatig workshops en specialisaties om mijn kennis up-to-date te houden.