Wassen & Drogen

Wassen & drogen

Uiteraard is het ook mogelijk uw hond te brengen voor alleen een was en droogbeurt, ideaal voor bijvoorbeeld de kerstdagen, u krijgt visite, moet de boodschappen doen, koken en het huis netjes maken, dan heeft u waarschijnlijk weinig tijd om ook nog even de hond te wassen en daarna de ravage in de badkamer aan te pakken.
Uw hond krijgt tijdens de was en droogbeurt altijd nog even een check up, nageltjes worden, indien nodig, geknipt en tijdens het drogen wordt de volledige huid nagekeken op bultjes, plekjes, wondjes en ongenodigde gasten.

Het is een fabeltje dat een hond niet of zelden gewassen mag worden. Het is wel in belang van de hondenhuid dat de hond gewassen wordt met een geschikte shampoo, specifiek voor zijn huid en vacht. De beruchte vetlaag  wordt inderdaad met shampoo weggewassen, maar deze hersteld zich binnen 48 uur prima. De flora en fauna op de huid wordt in optimale conditie gehouden als de huid soepel en gehydrateerd gehouden wordt en vuil en negatieve bacteriën van de huid gewassen worden. Honden met een huidprobleem zoals een kapotte huid door een allergie knappen vaak zienderogen op als ze wekelijks een aantal keer gewassen worden met medicinale shampoo (verkrijgbaar bij uw dierenarts) en daarna de huid extra gehydrateerd wordt met een huidconditioner.